Logotyper

Här presenterar vi exempel på några loggor vi gjort.
Kittelfjäll-loggan gjorde visserligen Pelle innan vi hette Grafiska Verkstan, någon gång på 90-talet, men den är ändå ett bra exempel på en idé som håller i längden. Den nuvarande loggan är något förändrad men bygger fortfarande på samma grund.
Marsfjäll Mountain Lodge logotype tycker jag är ett bra exempel på att enkelheten ofta vinner. Hus/Fjäll-symbolen är lätt att känna igen och beskriver på ett bra sätt vad Lodgen är.
Brogripen var lite speciell då de ville ha sin logga omgjord för att se mer modern ut men utan att den skulle förändras allt för mycket. Den överkryssade är den gamla loggan.
När vi gjorde Dorotea Föreningsråd var målet att få fram att det handlade om samarbete och gemenskap mellan ett antal olika föreningar. Visst kunde jag gjort olika färger på varenda "gubbe" men dels tycker jag det blev stilrenare med bara två färger och dels blir det billigare för kunden om de exempelvis skall trycka på kläder, dekaler och annat.

Vinstor-loggan skall signalera professionalism och pålitlighet vilket jag hoppas ni tycker att den gör.
Hotell Hallstabergets logga skall signalera klass och flärd. Här utgick jag från ett klassiskt typsnitt, Legacy, och färgerna guld, svart och vitt. Jag jobbade även mycket med att få till en HH-symbol som skall vara lätt att känna igen och som även skall kunna stå för sig själv. Loggan har gjorts i ett flertal varianter för att kunna användas på olika saker, allt från trycksaker och webb till badtofflor, metallskyltar och alla möjliga produkter.

Gemensamt för alla loggor vi gör är att vi lyssnar mycket på kundens önskemål och sedan gör ett antal olika förslag med olika stil där vi lägger in lite egna idéer. Sedan får kunden välja "åt vilket håll vi skall gå" innan vi till slut gör den färdiga loggan i alla färgvarianter och format som behövs.